In het kort

Duur: 1 dag van 10:30 t/m 16:30
Lokatie: Enschede
Lesgeld: gratis voor Touch of Matrix Therapeuten, een tweede dag per jaar kost 115 euro incl. btw. 

Trainer: Günther de Jong of externe trainer

Benodigde voorkennis: 
Voor Touch of Matrix Therapeuten

Nascholingsdag

Deze dag is van groot belang om onze therapeuten mee te nemen in de bewegingen van het bewustzijn en van de methode. Het is als de broodnodige up-date voor je computer. 

Iedere Touch of Matrix therapeut neemt minimaal 1 keer per jaar deel aan een nascholingsdag. Het is een dag van ontmoeten, verbinden, bij- en nascholen. In 2017 zijn alle dagen door Günther verzorgd. Voor 2018 hebben we enkele externe trainers gevraagd een dag te verzorgen. De therapeut kiest voor welke dag hij of zij zich aanmeldt. Alle trainers zijn zeer vertrouwd met Touch of Matrix. Of sterker nog: ze zijn Touch of Matrix therapeut.

De 7 data (allemaal in het eerste halfjaar van 2018) waaruit onze therapeuten een keuze kunnen maken: 

22 januari, wordt verzorgd door Drs. Astrid Vester.
Het onderwerp is 

Burn-out:
Over-spannen, over-belast, te veel hooi op je vork, over-vraagd....
Dan denk je aan emotionele zaken, werk-gerelateerde issues, relatieproblemen, gezinsperikelen, de lat te hoog, te veel taken...
Maar ook wel eens  gedacht aan voeding, darmen, vertering, mineralen, virussen, bijnieren? 
Je overtuigingen, normen en waarden, die een rol spelen?
Je passie of je (spirituele) pad waar je vanaf bent geweken?

Kortom: hoe kun je fysiek vanuit goede voeding, darmen, ondersteuning van de bijnieren de weg uit een burn-out ondersteunen samen met de andere (F)EMSO-gebieden van de TOM!  Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar deze inspirerende, praktische dag!

06 februari, wordt verzorgd door Bjørna Rekers - het onderwerp is 'Defensief gedrag, wat brengt het je?'

De belangrijkste reden waarom mensen relatieproblemen krijgen, is omdat ze in de verdediging schieten. Wanneer mensen defensief worden gaan ze star denken en zijn het beroerde probleemoplossers. Defensiviteit beïnvloedt niet alleen hun eigen probleemoplossend vermogen, het nodigt ook de ander uit tot defensief, star en ineffectief gedrag. Defensiviteit vergiftigt goede relaties. In een conflict is defensiviteit als bloed in het water voor een haai. Een beetje hier, een beetje daar en voor je het weet is de situatie veranderd in een bloedbad. 
Defensiviteit bestaat uit geheimen die we zonder het te weten voor onszelf hebben. Defensiviteit is altijd gebaseerd op angst. Defensiviteit is ziekmakend!

In mijn dagelijkse coachpraktijk ben ik op allerlei creatieve manieren bezig om mensen te helpen hun defensiemechanismen te herkennen en er iets mee te doen. Het succesvol laten afnemen van je defensiemechanismen  houdt in dat je je bewuster moet worden van jezelf en dat je compassie moet hebben met je onderliggende gevoelens.
Al deze thema’s komen aan bod in de nascholingsdag over defensiemechanismen.

14 maart, wordt verzorgd door Bjørna Rekers - het onderwerp is 'Wie ben ik? Hoe goed ken ik mezelf?

Als coach heb ik veel te maken met mensen die op enige wijze niet op hun plek zitten in hun werk, in hun relatie of in andere privé omstandigheden. Bij al deze omstandigheden stel ik de vraag: “Wat wil je wel?” (Qua werk, relatie of andere privé omstandigheden) Veel mensen kunnen die vraag niet beantwoorden. Mensen denken vooral vanuit de gedachte wat ze niet willen. Ze vragen zichzelf nauwelijks af, waarom wil ik dat niet? Of “Wie ben ik anno 2018?” Het leven “overkomt” ze. Mensen leven reactief. Er komt iets op ze af.. Een baan bijvoorbeeld. Ze kijken naar de functie inhoud en denken; “dat kan ik wel” Vervolgens solliciteren ze en worden aangenomen. Ik kom zelden iemand tegen die zegt:” Ik heb hier een profiel gemaakt waar mijn volgende baan aan moet voldoen!”

Zo ook met relaties: “Ik vond hem/haar zo leuk, ik wilde ook graag kinderen en hij/zij ook” Wanneer ik ga doorvragen blijkt na enige tijd dat sommige mensen niet kunnen duiden waarom ze de ander zo leuk vonden en waarom deze man of vrouw het waard was om een duurzame relatie aan te gaan. Twee of drie kinderen later blijkt de ander niet zo leuk te zijn en degene die bij mij aan tafel zit is zichzelf volkomen verloren. Hoe weet je dan wat je wilt en vooral wie met jou je leven mag delen?
De patronen die zich in het leven van mensen hebben vastgezet zijn zo vanzelfsprekend geworden dat de cliënt ze niet eens meer herkent. Wat zijn aandeel in het ruzie maken is ziet hij niet. Hij projecteert alles op de ander. Hoe goed kent hij zichzelf?

Deze patronen en de vraag hoe leer ik mezelf kennen gaan we onderzoeken in de nascholingsdag wie ben ik?

29 maart, wordt verzorgd door Susan Wind - het onderwerp is 'Hoe zet ik mezelf neer als therapeut.

Susan helpt therapeuten & coaches die al een aantal jaren actief zijn maar nog beter willen presteren en therapeuten & coaches die volop in het werk zitten maar weinig tijd hebben voor veranderingen of de stap naar de volgende fase niet 'kunnen' nemen. 

Ze weet dat veel therapeuten & coaches worstelen met het opbouwen van hun prachtige praktijk en dat heel veel van hen het moeilijk vindt om zich te 'vermarkten' zonder 'verkoperig' over te komen. 

Maar hoe pak je dit aan? Hoe vinden de klanten de weg naar jouw praktijk maar wel op een manier wat goed voelt voor jou? 

Tijdens deze nascholingsdag gaan we bezig met wat er mogelijk is om nieuwe klanten de weg naar jouw praktijk te laten vinden me de Spirit in Business methode. Deze unieke methode zal ze met jullie delen in deze nascholingsdag voor meer succes in jouw praktijk. Een van de onderdelen uit deze methode, hoe ga je om met belemmeringen, zal ik met Touch of Matrix benaderen.

Loop jij vast op bepaalde denkpatronen en wil je graag weer met een frisse blik naar jouw praktijk kijken met als doel om jouw kassa (weer) te laten rinkelen? Meld je snel aan voor deze nascholingsdag

21 april, wordt verzorgd door Drs. Astrid Vester
Het onderwerp is:

Hoofdpijn en migraine:
Hoofdpijn komt niet alleen maar vanuit het hoofd! 
Maar ook vanuit andere zaken, waar je je hoofd over kunt breken....
Wat dacht je van voedsel(intoleranties), schimmels, lekkende darm, magnesiumtekort, zware metalen, bloedsuikerschommelingen, schildklierproblemen, virussen of hoge bloeddruk?
Of post-traumatisch (hersenschudding, whiplash, stress?).
En wat doen we met een erfelijke belasting?
Deze en nog meer invalshoeken voor het ontstaan en behandeling van hoofdpijn en migraine komen deze dag aan de orde.
Wil je hier meer over weten? Kom dan naar deze informatieve, maar vooral praktische dag!!

28 mei, wordt verzorgd door Günther de Jong.
Het onderwerp en de vormgeving van deze dag is nog onbekend. In ieder geval zal Günther op deze dag zelf zijn kennis en entousiasme met jullie delen. 

22 juni, wordt verzorgd door Günther de Jong.
Het onderwerp en de vormgeving van deze dag is nog onbekend. In ieder geval zal Günther op deze dag zelf zijn kennis en entousiasme met jullie delen. 

Let wel: alleen deze dagen gelden als verplichte nascholing voor het behouden van de licentie.

Kun je niet kiezen, zijn er meer onderwerpen die je aanspreken? Je bent welkom om meerdere studiedagen mee te maken. Per (extra)dag zijn de kosten dan 115 euro incl. lunch en incl. BTW

Meld je hier aanIk ga akkoord met de Inschrijf- en Annuleringsvoorwaarden en heb me op de hoogte gesteld van de disclaimer.

Aankomende data Nascholingsdag

Jan 22
Nascholingsdag
Enschede, Touch of Matrix opleidingscentrum | 1 dag | Volgeboekt

Feb 06
Nascholingsdag
Enschede, Touch of Matrix opleidingscentrum | 1 dag | Tarief: € 0,00
» meer info
Mar 14
Nascholingsdag
Enschede, Touch of Matrix opleidingscentrum | 1 dag | Tarief: € 0,00
» meer info
Mar 29
Nascholingsdag
Enschede, Touch of Matrix opleidingscentrum | 1 dag | Tarief: € 0,00
» meer info
Apr 21
Nascholingsdag
Enschede, Touch of Matrix opleidingscentrum | 1 dag | Tarief: € 0,00
» meer info
May 28
Nascholingsdag
Enschede, Touch of Matrix opleidingscentrum | 1 dag | Tarief: € 0,00
» meer info
Jun 22
Nascholingsdag
Enschede, Touch of Matrix opleidingscentrum | 1 dag | Tarief: € 0,00
» meer info

» Bekijk alle opleidingen